DGNEWS.EU

Изграждат нова бензиностанция с паркинг в село Крепост

Изграждат нова бензиностанция с паркинг в село Крепост
Jul 08
13:55 2019

Бензиностанция с паркинг ще изгражда хасковска фирма в село Крепост. Инвестиционно намерение на дружеството „Фидлър” е обявено пред Община Димитровград и РИОСВ-Хасково.

Инвеститорът предвижда разполагането на 4 бензиноколонки и на 4 вкопани резервоара с обща вместимост 22 тона гориво – бензин и дизел. Комплексът ще разполага още с офис, магазин, тоалетна, място за зареждане на цистерните и паркинг с 12 места.

Бензиностанцията ще се строи в местността Чифлика в имот на фирмата с площ 7293 квадратни метра. Той е със земеделско предназначение – пасище, но преди време част от него е бил отреден за ферма за охлюви. За осъществяване на инвестицията е необходимо се проведе процедура по промяна на предназначението на земеделската територия, съобразно новата дейност и плана на застрояване.

Имотът се намира непосредствено по републиканския път І-5 от запад и местен път от изток. Инвеститорите са съгласували проекта по електро- и ВиК частите, както и със съответните институции за изграждането на пътна връзка към бензиностанцията. От АПИ не са разрешили такава да има от републиканския път, затова пътната връзка ще е от общински път и разклона за с.Крепост, става ясно от инвестиционното уведомление до РИОСВ-Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?