DGNEWS.EU

Празник на шарената черга и старите занаяти чества село Брод

Празник на шарената черга и старите занаяти чества село Брод
Кметът на Одрин връчи на самодейците плакет и грамота са първото им участие във фестивала
Jul 04
13:20 2019

Празник на шарената черга и старите занаяти ще се проведе на 6 юли от 19 ч. в центъра на село Брод. Събитието включва изложба на шарени черги и тъкани изделия, демонстрация на тъкане на стан, изработка на грънчарски изделия, демонстрация на плетене на кошници и др.

Фолклорна програма ще изнесат гостуващи самодейни колективи, а празничен хоровод ще има с участието на оркестър "Настроение" - Димитровград. На 7 юли 2019г. от 8:30 ч. ще бъде отслужена литургия на параклис „Св.Неделя”. Организатори на събитието са НЧ „Пано Ангелов 1926”, кметство с.Брод и община Димитровград.

Преди дни самодейците от бродското читалище "Пано Ангелов 1926" се завърнаха от Балкански фолклорен фестивал в Одрин, където участваха в два концерта, дефиле и откриване на мазните борби, с участници и от България. Читалището бе удостоено с плакет и грамота за участие, който се организира от сдружение "Общности, опознаване, култура". Задно с бродчани във фестивала участваха Тенчо Тенев от читалището в Злато поле и пенсионерския клуб от с. Долно Белево.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?