DGNEWS.EU

93-ма успешно завършиха иновативното ОУ „П. Славейков” в Димитровград

93-ма успешно завършиха иновативното ОУ „П. Славейков” в Димитровград
Jul 02
15:27 2019

Свидетелствата си за завършено основно образование получиха тържествено днес 93-ма славейковци. 18 са отличниците тази година, които завършват единственото в община Димитровград иновативно основно училище „Пенчо Славейков”. Официалното връчване на свидетелствата на седмокласниците се състоя в двора на училището. Празничната програма включваше рецитал на ученици по стихове на Петя Дубарова, Цветан Диковски и Наташа Басарова. На церемонията присъстваха всички начални учители, преподавателите от 5 до 7 клас и родители. В края й изпълнен химна на училището - „Славейковци”.  

В емоционалното си слово директорът Снежана Ангелова пожела на завършилите ученици да бъдат достойни славейковци, да са търсещи, да следват мечтите си, да вървят по своя път, да бъдат себе си, да отнесат любовта на всички учители и това да им дава усещането, че са получили най-доброто обучение през 7-те години в училището.

С поздрав към учениците се обърна и класния ръководител на VІІ”в” Георги Сталев. „Бъдете трудолюбиви, дисциплинирани, добри и усмихнати. Бъдете благородни и широко скроени, бъдещето е пред вас и какво ще бъде то, зависи много от вас самите”, заяви в словото си учителят по български език и литературата. Той изтъкна, че грамотността и езиковата култура са част от общата култура на човека. „Литературата е мъдрост. Тя носи послания, тя е ценност сама по себе си, а четящият човек е одухотворена личност”, каза Сталев, като припомняйки известни цитати от произведения.

Директорът Снежана Ангелова определи изтеклата година като изключително успешна за училището. Нито един ученик не остава на поправителен и от утре всички 93-ма славейковци ще могат да подават документи за прием в гимназиите. Тя съобщи, че наесен се очаква училището да посрещне 101 първокласника в 5 паралелки. Акцент в работата през следващата учебна година ще е иновативното обучение на децата още от начален етап и приобщаването на родителите.

„Като иновативно училище осъвременяваме методиката си на преподаване и акцентът е децата да идват щастливи на училище и да се чувстват удовлетворени, защото успехът е резултат от тяхното емоционално състояние.”, коментира Ангелова. Тя отчете, че вече две години в часовете по информационни технологии успешно прилагат програмата „Изкуствен интелект”, която децата не само учат на теория новите технологии, но програмират и сами създават роботи.   

Ръководството на ОУ „П. Славейков” се стреми да приобщи все повече родители към образователния и учебно-възпитателния процес, както и към всички обучителни дейности и училищни проекти. Стратегическото планиране и решенията за развитие на училището се вземат от действащите Обществен съвет и Съвет на настоятелите, в който участват родители на славейковци.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?