DGNEWS.EU

15 000 електронни магазини са декларирани в НАП, започват проверки

15 000 електронни магазини са декларирани в НАП, започват проверки
Jul 02
13:54 2019

Близо 15 000 електронни магазини, действащи на територията на страната, са вече декларирани в НАП, съобщават от офиса на приходната агенция в Хасково. Крайният срок за това бе 29 юни. С промени в законодателството бяха въведени допълнителни изисквания към електронните търговци, които приемат картови плащания или такива чрез куриери, да подадат информация за сайтовете си в Националната агенция за приходите.

Потребителите от своя страна, могат да проверяват дали онлайн магазинът, от който пазаруват стоки или услуги, е регистриран. Това става чрез безплатната електронна услуга, предоставяна от приходната администрация, достъпна на интернет адрес: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:dec2009.REGREPESHOP.home .

През следващия месец данъчните ще извършват контролни покупки от електронни магазини, за да проследят дали се спазват данъчните изисквания, предупреждават още от офиса в Хасково. Анализ на НАП сочи, че ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки от бранша онлайн търговия възлизат на около 170 млн. лв. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?