DGNEWS.EU

Кандидатстването по софтуерни науки и по предприемачество в СУ „Л. Каравелов” от 3 до 5 юли

Кандидатстването по софтуерни науки и по предприемачество в СУ „Л. Каравелов” от 3 до 5 юли
Jul 01
15:36 2019

Кандидатстването на ученици след 7 клас в паралелките по хардуерни и софтуерни науки и по предприемачество с разширено изучаване на английски език в СУ „Любен Каравелов” ще е от 3 до 5 юли. В тези дни желаещите ученици ще могат да подават документи в първия етап на класиране в определеното училище "гнездо" ОУ "Пенчо Славейков" или онлайн. Указанията на РУО може да видите тук

И двете паралелки са застъпени информационните технологии и езиците. Избралите да изучават „Хардуерни и софтуерни науки” ще имат профилиращ предмет информатика. Приоритети в обучението са програмиране на различни езици, графичен и web дизайн, основи на видео-, аудио- и тексто- обработка, бази данни, електронни таблици, цифрова фотография и др. Балообразуването се формира от удвоените резултати от НВО по български език и литература и по математика, както и оценките по информационни технологии и по физика и астрономия от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки.

Обучението в бизнес паралелката с профил „Предприемачество” застъпва изучаването на икономически дисциплини като счетоводство и финанси, кариерно развитие, пазарна икономика, маркетинг и реклама, стартиране на бизнес и др. При балообразуването се взема утроеният резултат от НВО по български език и литература, резултатът от НВО по математика, оценките по география и икономика и информационни технологии от свидетелството за завършено основно образование, превърнати в точки.

Записването на приетите ученици ще е до 16 юли, съобщиха от училището.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?