DGNEWS.EU

Полицай от СДВР изнася лекция против наркотиците в Димитровград

Полицай от СДВР изнася лекция против наркотиците в Димитровград
Jun 19
12:55 2019

„Битката с разпространението на наркоманията, превенция на злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици” е темата на лекция, която ще се проведе с ученици, учители и родители на 24 юни в Димитровград. Лекцията ще бъде изнесена от служителя на СДВР Петьо Петров. Той ще проведе срещи с ученици от 10.00 часа в ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и ПМГ "Иван Вазов". От 14.30 ч. в зала "Гроссето" темата ще се коментира с  учители, педагогически съветници, психолози, директори от училищата, представители на социални услуги и родители, съобщиха от общината.

Дискусията се организира по повод Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни. На този ден се изразява съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.  Тазгодишната тема е „Първо се вслушай” – Да чуем децата и младежите е първата стъпка да им помогнем да пораснат здрави и защитени.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?