DGNEWS.EU

Инженеринговата фирма „PL Project“ започва износ на машини за Европа

Инженеринговата фирма „PL Project“ започва износ на машини за Европа
Машините на димитровградската фирма предизвикаха голям интерес в Милано
Jun 18
16:07 2019

Димитровградската фирма сключи договори за доставка на иновативните си системи, преговаря с клиенти от Италия, Франция, Испания, САЩ, Индия и Китай

Износ на първите си машини за кожено-галантерийната индустрия започва димитровградската инженерингова фирма „PL Project”. Бързоразвиващата се компания ще доставя иновативно оборудване, създадено от нейните инженери. Машините, четири от които със световен патент и без аналог в индустрията, бяха посрещнати с огромен интерес на световното изложение „Simac Tanning Tech” в Милано през февруари т.г. На панаира компанията постигна истински фурор, привличайки интереса на големи световни дистрибутори на оборудване за кожено-галантерийната индустрия.

В резултат „PL Project” вече има сключени четири договора за износ на иновативното оборудване, произвеждано от нея за Италия, Франция, Испания и Румъния, и в момента води преговори с големи производители от Индия, Китай и САЩ, съобщи инж.Пламен Цонев от компанията.

Инженеринговата фирма е подписала договори с най-големия дистрибутор на машини за кожено-галантерийната индустрия в Италия - „Del Vecchia group”. Клиенти на гиганта са най-известните марки като Луи Вюитон, Прада, Долче и Габана, Гучи, Селин и др. „В момента най-известните марки разкриват свои заводи край Флоренция, и това е голяма възможност за нас. Само мострените машини, които им изпратихме са за близо 90 000 лв.”, допълни предприемачът.

„PL Project” води преговори и с индийски дистрибутор и производител, който желае димитровградската фирма да оборудва изцяло един цех от завода му, след което да преоборудва целия се завод с машини на PL Project.В момента се обсъжда поръчка за над 70 000 евро, която включва изграждане на цялостна автоматизирана поточна линия. Подобни преговори се водят и с голям производител от Китай, който също иска оборудване за завода си на шест етажа и площ от 120 декара до град Шънджън.

Екипът на „PL Project” към момента наброява 25 човека, предимно инженери. В момента димитровградската фирма е поела изцяло висшето образование на 5 студенти, които учат задочно и работят. Трима от младите кадри са били доскоро ученици, завършили Езиковата и Професионалната гимназии в Димитровград.

Фирмата „PL Project” води началото си от инженеринговото звено към големия български производител на дамски чанти „Пролет” и е основана от инженерите Пламен Цонев и Любомир Борисов. Благодарение на създадените от инженеринговото звено поточни линии, роботизирани системи и машини, „Пролет” се превърна в едно от най-модерните предприятия в кожаро- галантерийната промишленост в Европа. В резултат на големия интерес към новите технологични решения в кожарската индустрия, реализирани в „Пролет”, през 2016 г. звеното бе трансформирано в отделна фирма, която пое изцяло инженеринговата и развойна дейност на димитровградската фабрика, а впоследствие започна да продава своята продукция на българския и световния пазар.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?