DGNEWS.EU

Димитровград отличен за активните си социални политики

Димитровград отличен за активните си социални политики
Jun 17
13:21 2019

Община Димитровград е отличена за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България от Националния алианс за социална отговорност (НАСО), съобщиха от общината. Високото отличие е било засвидетелствано по време на международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“. Той се проведе във Варна на 13 и 14 юни и в него участваха над 200 представители на държавни институции, общини, доставчици на социални услуги, неправителствени организации.

Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPO) Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева.

През 2019 г. средствата, отделени от държавния бюджет, за финансиране на социални услуги са с близо 30 млн. лева повече в сравнение с предходната година и са в размер на 260,9 млн.лева. По данни на Агенцията за социално подпомагане към края на април 2019 г. услуги в домашна среда са получили 24 500 лица, като са били наети приблизително 17 500 лични и социални асистенти и домашни помощници. В държавния бюджет за тази година, са осигурени допълнително 71,5 млн. лв. за финансиране на услугите в домашна среда.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?