DGNEWS.EU

Оставят в ареста джебчийката - рецидивист

Оставят в ареста джебчийката - рецидивист
May 20
15:35 2014
Постоянна марка "Задържане под стража" наложи днес на джебчийка от Варненско Районен съд - Димитровград. 30-годишната Гинка Кирчева остава в ареста по обвинение в кражба на 550 лв. от ветеринарна аптека на улица „Ив.Вазов” в града. 
Гинка и нейна приятелка от варненското село Чернево бяха задържани за обир от димитровградските полицаи завчера. Както писахме, жените нахлули във ветеринарна аптека на улица „Ив.Вазов” и отмъкнали 550 лв. Разследващите установили, че същите са извършителки на още 2 кражби в района на Неделния пазар в Димитровград. 
За налгане на най-тежката мярка настоя наблюдаващия делото прокурор Атанас Палхутев. Гинка е била разпозната като извършител на кражбата в аптеката от свидетел и от снимки на охранителните видеокамери. Днес тя се разплака пред съда, призна вината си и поиска по-лека мярка, за да се върне при 9-месечното си дете. Присъствието си в града младата майка обясни с желанието си да напазарува евтино от битака.Съдът уважи искането на прокуратурата заради опасността Гинка да извърши ново престъпление. 
Оказа се че това е поредния удар на джебчийката-рецидивист. Тя вече е осъждана за кражби през 2004 и 2005 г. и е излежала две ефективни присъди по тях от година и три месеца в Бургаския затвор. За нея има данни, че за подобно престъпление е била задържана и във Франция.    
За детото на крадлата в момента се грижил мъжът, с когото тя живеела без брак.Мярката може да бъде обжалвана.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?