DGNEWS.EU

Три села се жалват от спиране на тока и смущения в ел.захранването

Три села се жалват от спиране на тока и смущения в ел.захранването
Jun 10
13:42 2019

От прекъсване на тока и смущения в ел.захранването се оплакват жителите на димитровградските села Ябълково, Сталево и Скобелево. Битови абонати на EVN сигнализираха, че прекъсвания има от седмица насам. Вчера селата са били оставени 6 часа без ток. Спрял в 4 сутринта и дошъл към 10 часа. Климатиците спират, а фризерите се размразяват, превърнаха ни в дискотека, жалваха се хората.

Те разказаха, че са притеснени и от токовите внезапни прекъсвания на електричеството от по минута, които са ежедневни. Опасяват се, че това ще доведе до повреди на битовата им техника и компютрите, които ползват. За съществуващите проблеми с ел.захранването в селата потвърдиха и кметовете на Ябълково и Сталево – Костадин Атанасов и Пейо Колев.

Наша проверка на сайта на EVN показа, че в димитровградските села този месец няма планови прекъсвания на тока. Единственото спиране е предвидено в Димитровград на 18 юни в часовия пояс от 12 до 15 часа. То обаче ще засегне една фирма по бул. „Раковски” заради планов ремонт, става ясно от сайта на компанията.

Възможни причини за спирането са аварии. От дежурния телефон на EVN ги информирали, че се работи по отстраняване на повредата. Хората обаче се съмняват, че става въпрос за авария, тъй като проблемите са от седмица. Жители на селата смятат, че прекъсванията са в резултат от дейността на намиращ се в близост до селата фотоволтаичен парк – става въпрос за изградения между селата Скобелево и Караджалово.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?