DGNEWS.EU

В Химията си направиха телевизия, грабнаха специална награда за филм

В Химията си направиха телевизия, грабнаха специална награда за филм
May 20
09:07 2014
Професионалната гимназия по химични ихранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград бе отличена в Седмия областен форум на ученическите клубове за извънкласни дейности. Възпитаниците от няколко клуба в училището представиха последния проект, който реализират тази учебна година – TV-Химията. Това е първата училищна телевизия в област Хасково и учениците и техните ръководители много се забавляват, както пролича от наградения със Специална награда в категория „Филм” - „Филм за Филма“.  
В него бяха показани основните етапи по изграждането на училищното телевизионно студио, екипната работа по изработването на различни уреди, настройката на осветлението и звука, изработването на сайта, както и моменти от същинската работа – записи на предавания, монтажи и обработка. Закачливият стил на филмчето и отличното му представяне от водещите завладя журито и продукцията получи отличие. 
„Филм за Филма” е част от дългометражен филм за работата на TV-Химията и ще бъде годов и представен пред обществеността на Димитровград по време на отбелязването на 65-годишнината на гимназията. Младите журналисти и оператори заснеха голяма част от Седмия областен форум и в най-скоро време на сайта на TV-Химията ще бъде пуснат филм за тази ежегодна инициатива на Регионалния инспекторат по образованиета в Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?