DGNEWS.EU

Плетива шедьоври показаха в село Крум, пяха и стари шлагери

Плетива шедьоври показаха в село Крум, пяха и стари шлагери
Jun 08
13:21 2019

Световният ден на плетенето отбеляза за пета поредна година димитровградското село Крум. В изложението на плетива бяха представени истински шедьоври на една и две куки. Плетени красиви чорапи, рокли на една и две куки, детски дрехи, покривки, кърпи и гоблени се надпреварваха в конкурса. Сред плетените произведения бе и българското знаме. Сред майсторките на ръкоделията имаше и млади, и стари.

Паралелно с изложбата на специална сцена в парка на Крум протече конкурс за стари градски песни и шлагери. Той бе открит с изпълненията на талантите на „Галаксико”, а водещ бе актрисата Антоанета Станчева. С изпълнения се представиха общо 24 състава от общината, София, Пловдив, Хасково, Симеоновград и др.  

Празникът уважиха председателя на общинския съвет Гергана Кръстева, народният представител Виолета Желева, общински съветници и много гости. Поздравителни адреси към организаторите на празника от НЧ "Просвета 1926" и всички участници и гости, изпратиха кметът на Димитровград Иво Димов и председателя на коалиция „Да за Димитровград” Стефан Димитров.

Всеки гост на празника бе зарадван с ръчно изработено на една кука цветче-брошка. Централно място в парка бе гордостта на крумските майсторки - гигантски терлик, изплатен на две куки. Той е с дължина над 4 метра и височина 52 сантиметра.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?