DGNEWS.EU

Нова детска площадка радва малчуганите в Димитровград

Нова детска площадка радва малчуганите в Димитровград
Jun 05
12:03 2019

Нова детска площадка с люлки и пързалки радва най-малките димитровградчани. Тя бе официално открита на днешния Световен ден на околната среда от кмета на общината Иво Димов и изпълнителният директор на „Екопак България” Тодор Бургуджиев.

Новото място за забавления на децата се намира зад блок № 6 на бул."Трети март"(зад "Протона"). В изграждането й, оформянето и облагородяване на терена общината е вложила над 100 000 лв., съобщи градоначалникът. Площадката е с нова настилка, противоударно покритие, нови кошчета, пейки и др.

Съоръженията по нея са на стойност 22 000 лв. и са изцяло дарение от "Екопак България". Това е третата площадка която се изгражда тук със съвместни усилия между местната власт и компанията за оползотворяване на отпадъци от опаковки. Днес Тодор Бургуджиев съобщи, че съвместните инициативи с общината продължават. Кметът пък призова димитровградчани да пазят създаденото, защото е на всички. "Нека бъдем отговорни и грададът ни да продължава да е образец", заяви на откриването градоначалникът.

Празнична програма по повод новата придобивка изнесоха деца от детските градини, а специален музикален поздрав към всички отправи Памела Михайлова. В края на събитието всички малчугани бяха зарадвани с книжки.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?