DGNEWS.EU

Блестящо представяне за „Галаксико” на етнофестивала в Минерални бани

Блестящо представяне за „Галаксико” на етнофестивала в Минерални бани
Jun 03
10:38 2019

Танцьорите на „Галаксико” се представиха блестящо на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” в хасковските Минерални бани от 31 май до 1 юни. Възпитаниците на хореографа Тихомир Митев откриха с тържествено шествие фестивала, посветен на Деня на детето.

В тазгодишното 19-то издание на етнофестивала се включиха близо 2000 деца, 80 групи и 70 индивидуални изпълнителя. Участниците бяха от 38 български града, а гостуваха 18 танцови групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия и Турция.

Димитровградските танцьори от „Галаксико” грабнаха редица грамоти и специални награди в стиловете класически балет, характерни, спортни и модерни танци. Те спечелиха общо 11 купи със своите групови и дуетни изпълнения в съответните възрастови категории и танцови стилове. Със специална награда – таблет бяха отличени и петима танцьори за соловите си изяви.

Следващото предизвикателство за неуморимите и трудолюбиви балетисти ще бъде на 15 и 16 юни в Сърбия, където ще се проведе международното състезание – „Ягодина Опън”.

Фестивалът се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, под патронажа на Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, със съдействието на Община Минерални бани. Фестивалът е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?