DGNEWS.EU

Изборният ден в област Хасково стартира в спокойна обстановка

Изборният ден в област Хасково стартира в спокойна обстановка
May 26
09:00 2019

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред в област Хасково преди началото на изборите за Европейски парламент, стартирали в 7 часа тази сутрин. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали тази сутрин са предадени на избирателните комисии. За осигуряване на охраната са ангажирани 605 полицейски служители, отговарящи за реда и спокойствието в региона, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Хасково.

В региона право да гласуват имат 214 316 души по данни на РИК-Хасково.За първи път в 106 секции в областта ще може да се гласува и машинно. Изборният ден приключва в 20 ч. вечерта. Ако пред секцията има още желаещи да гласуват, може да бъде удължен с един час

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8:30 до 19:30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?