DGNEWS.EU

Леденото око на река Арда донесе награда на димитровградчанин

Леденото око на река Арда донесе награда на димитровградчанин
May 25
10:35 2019

Снимката „Ледено око на река Арда“ на димитровградчанина Ивайло Иванов спечели второ място във фотоконкурса „Ардино - душата на Родопите“, организиран от тамошната община. Наградата му бе връчена на специална церемония от председателя на общинския съвет на Ардино Сезгин Байрям. Участниците във фотоконкурса бяха разделени в две възрастови групи – до 14 години и възрастни.

При възрастните първо място грабна пленителната гледка на меандрите на река Арда край Сухово запечатана от фотообектива на Рейхан Ферад. На трето място журито класира фотоса „Зимно утро в Ардино“ на Нихат Конча от Турция. Поощрителна награда бе присъдена на Венцислав Стайков от Кърджали за снимката „Красотите на България“.

При учениците първото място бе за „Дяволският мост” на 9-годишната Ебру Ерол. Второто място е за фотоса „Снимка от село Дядовци към река Арда” на 12-годишната Диляра Реджебова, а трето място е за снимката „Меандъра при с. Рибарци” на 12-годишният Атакан Хайрулов, и тримата от Ардино. Поощрителни награди получиха 13-годишните Елис Мюмюнова и Фунда Ибрямова, и двете от Ардино. Всички призьори получиха парични награди, осигурени от Община Ардино.

Голяма част от изпратените снимки бяха подредени в изложба в залата на Общинския музей, която ще продължи до края на лятото.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?