DGNEWS.EU

Отличия за учители и парад на ученици навръх 24 май в Димитровград

Отличия за учители и парад на ученици навръх 24 май в Димитровград
Отличените учители за 2019 година
May 24
12:06 2019

С парад на учениците от училищата в Димитровград започна честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. По традиция начело на редиците бяха знаменните групи, учителите и отличниците през настоящата учебна година. Шествието премина по пешеходната алея към централния площад, където се състоя общоградското честване на празника. То бе водено от Общинския мажоретен състав и Забавно-духовия оркестър, които откриха празничната програма. След тях от сцената прозвуча химна „Върви, народе възродени” в изпълнение на детски хор при ОУ „Пенчо Славейков”. Ученици изпълниха две стихотворения посветени на празника.   

Приветствие за 24 май от сцената поднесоха кметът на Димитровград Иво Димов, народни представители, председателя на ОбС Гергана Кръстева и други официални гости. В словото си градоначалникът подчерта, че 24 май ни изпълва с национална гордост и самочувствие. „Празник на българския дух и духовност. Празник, който ни напомня, че сме потомци на горда нация, заемаща достойно място в историята на Европа. Ден, който събра в себе си минало и настояще, и чертае пътя към бъдещето. Ден, който ни обединява като нация”, заяви Димов. От трибуната той отправи поздрав към всички работещи в културата, науката и образованието.

След словата кметът и председателя на ОбС връчиха специалните награди на Община Димитровград „Учител на годината”. Техни носители за 2019 година станаха Илина Кинева, Росица Илчева, Стела Иванова и Димо Динков. Всеки от тях ще получи грамота, плакет и сумата от 500 лева. В приветствията си те благодариха за отличията на общината, на ръководствата на своите училища, на усърдието на учениците и на подкрепящите ги родители.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?