DGNEWS.EU

Село Крепост чества два празника на 1 и 2 юни

Село Крепост чества два празника на 1 и 2 юни
May 23
17:22 2019

На 1 и 2 юни в село Крепост ще се проведе XX Национален фолклорен събор "Читалището - храм на българския дух". Програмата ще започне от 10.00 ч. с официално откриване в двора на ОУ "Христо Ботев", където ще бъдат и изпълненията на самодейните колективи, участници в конкурсната надпревара.

През целия ден жителите и гостите на селото ще могат да се насладят на фолклорните изпълнения, а от 18.30 ч. е планирана официална церемония по отбелязване патронния празник на училището, която включва приветствие на директора и програма от учениците.

За тържествената атмосфера ще допринесе участието и на Забавно духов оркестър - Димитровград. С полагане на венци и цветя пред паметните плочи ще бъдат почетени загиналите за националното освобождение от с.Крепост.

На 2 юни конкурсната програма на самодейните състави продължава от 11.00 ч. до 20.00 ч., когато ще се състои и награждаването на отличените колективи участвали в XX Юбилеен НФС "Читалището - храм на българския дух".

През цялата следваща седмица са планирани мероприятия посветени на патронния празник на ОУ "Хр. Ботев", кулминацията на които ще бъде на 12 юни от 10.30ч. в салона на НЧ "Селска пробуда 1927" с концерт на група от сръбския град Нови Сад и ученици 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?