DGNEWS.EU

Алековци с нови постижения в гражданското образование

Алековци с нови постижения в гражданското образование
May 23
17:05 2019

Ученици от ОУ “Алеко Константинов“ завоюваха медали в заключителния етап на националната конференция „Семейство – училище – общество“ в Добрич. Златен медал и грамота с проекта си „HAM – STEM – LADIES”, спечелиха Мирабела Димова и Мартин Ненов от 6 клас, с ръководители Георги Гочев и Владимира Самарджиева.

Два сребърни медала и грамоти в раздел „Презентации“ завоюваха Георги Гьоков и Благовеста Георгиева от 7 клас на тема „Видеоигрите“ и Пламена Великова от 6 клас с презентация на тема „Социалните  мрежи“. Ръководител и на двата проекта е Владимира Самарджиева.Диплом за участие бе връчен и на Георги Василев от 4 клас и Дейна Георгиева от 5 клас, съревновавали се в раздел „Приказка“

На националната олимпиада по гражданско образование в Трявна, Тиана Любомирова от втори клас успешно защити проекта „Мисията напълно възможна или грижа за парковете в нашия град”. Проектът й популяризира инициативата на класа да се грижат за кът от уникалния димитровградски парк „Пеньо Пенев“. Второкласничката от ОУ „Ал. Константинов“ се представи достойно и се класира на 10-то място със 183 точки, само на 7 точки от първата класирана. Заслуга за отличната подготовка на ученичката имат Боряна Петрова,старши учител в начален етап  и Владимира Самарджиева , старши учител в прогимназиален етап.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?