DGNEWS.EU

Изложба и ателие за кукли откриват в художествената галерия

Изложба и ателие за кукли откриват в художествената галерия
May 23
16:42 2019

Изложба с детски илюстрации на българската художничка, живееща във Виена - Мария Мандра ще бъде открита в Художествена галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград на 31 май, петък, от 17:30 ч. в Зала № 1.

В навечерието на Световния ден на детето – 1 юни, посетителите на галерията ще могат да видят „синя“ изложба с илюстрации към детската книжка „Малкото синьо небенце“ от Йохан Херцог - Австрия, както и ще бъдат показани ръчно направени кукли от авторката.

Изложбата е продължение на цикъла експозиции на детска илюстрация в галерията тази пролет и е свързана с провеждането на „Ателие за кукли“ в галерията на 1 юни /събота/ от 11:00 ч. с деца и родители от града под ръководството на Мария Мандра.

Идеята на тези две прояви е опит да се надникне в света на детето под различен ъгъл, както и да се покаже изработването на   куклата като художествен обект, неизменна част отестетическото възпитание  на всяко дете.

Поради ограничената бройка деца – участници в „Ателието за кукли“, желаещите родители могат да заявят участието си до 30 май /четвъртък/ на тел. 0886 552 215.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?