DGNEWS.EU

Предлагат педиатърът д-р Желев за почетен гражданин на Димитровград

Предлагат педиатърът д-р Желев за почетен гражданин на Димитровград
May 16
11:08 2019

Дългогодишният педиатър д-р Недялко Желев да бъде удостоен с отличието „Почетен гражданин на Димитровград”, предлага кметът Иво Димов. Д-р Желев е сред най-уважаваните лекари в града. Има 47 години стаж в Детското отделение към МБАЛ “Света Екатерина”, което е завеждал в продължение на 10 години. В медицинската си практика той е помагал на хиляди малки пациенти и все още продължава да го прави. Кметът посочва, че през цялата 72-годишна история на града и 68-годишната история на болницата ни, само двама лекари са получавали подобно звание.

Грижата за здравето и живота на своите пациенти той полага с огромно желание и любов. Изключително скромен и без излишно самочувствие, споделя опита си с колеги и спомага за тяхното професионално израстване. С оглед приноса на д-р Желев към развитието на здравеопазването в Димитровград, който с личния си човешки и професионален пример издига морала, като достойнство пред своите колеги и пациенти, предлагам той да бъде удостоен с отличието, изтъква градоначалникът в мотивите си на внесеното предложение. То е и единственото постъпило до крайния срок за внасяне на номинации за званието - 30 април.

Номинацията на д-р Желев ще бъде подложена на обществено обсъждане на 20 юни, четвъртък, от 17 часа в зала “Гросето”. Припомняме, че отличията на почетните грождани се връчват на официална церемония на 2 сепетмври - Денят на Димитровград.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?