DGNEWS.EU

Четири училища мериха сили по футбол в Димитровград

Четири училища мериха сили по футбол в Димитровград
May 09
09:46 2019

Футболен турнир с отбори от основните училища „Пейо Яворов“ „Васил Левски“, „Димитър Матевски“ и „Св.св. Кирил и Методи“ се проведе вчера. На новото футболно игрище в ОУ „Васил Левски“ по инициатива на Габриел Атанасов и Теодора Василева сили примериха ученици от 5 до 7 клас. Директорът на училището домакин Антон Иванов откри турнира с приветствие и пожелания за спортсменска игра.  

Срещите между отборите бяха изпълнени с емоции и спортен хъс. Публиката бурно аплодираше, подкрепяше и поддържаше любимия отбор. Първа среща между отборите на училищата в Черноконево и Меричлери завърши с резултат 8:2 в полза на ОУ „Св.св. Кирил и Методи“." Във втория двубой на терена излязоха отборите на ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Пейо Яворов“, които се отказаха равностойни в редовното време - 2:2. След изпълнени дузпи срещата завърши при 7:6 и победители станаха футболистите „Левски“.

Третият мач бе между яворовци и меричлерци. Той приключи с   изразителния резултат от 9:1 за ОУ "Пейо Яворов". На финалите за  определяне на победител в турнира на терена се сблъскаха отборите на училището домакин и на гостите от квартал Черноконево.  Победител с 4:0 стана ОУ „Васил Левски“. Класацията от второ да четвърто место оформиха ОУ „Св.св. Кирил и Методи“, ОУ „Пейо Яворов“ и ОУ „Димитър Матевски“. Голмайстор в състезанието стана Асен Господинов Асенов от 7 клас в ОУ „Пейо Яворов“. Отборите и  голмайсторът на турнира получиха купи и грамоти осигурени от Община Димитровград.

Учениците и техните преподаватели по физическо възпитание участват в проект „Приобщаващо образование“ 2018/2019 г. в занимания по интереси направление „футбол“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?