DGNEWS.EU

Кандидатът за евродепутат на БСП Деница Златева: Гласувайте свободно! Гласувайте без страх!

Кандидатът за евродепутат на БСП Деница Златева: Гласувайте свободно! Гласувайте без страх!
May 03
14:25 2019

„Предстоящите евроизбори са важни не само за бъдещето на Европа, а и за посоката за развитие на България. Виждам желание и заряд за промяна при срещите си с хората в страната. Това е обнадеждаващо, защото при предишни кампании имаше страх. Страх да кажем мнението си и да отстояваме позициите си. Затова на 26 май гласувайте свободно! Гласувайте без страх!”. Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Деница Златева пред димитровградчани снощи.

Ту коментира, че социологическите агенции не могат да предвидят контролирания вот, затова колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-малка ще бъде неговата тежест. „България е една от държавите и БСП е една от партиите, които ще качат броя на депутатите си в следващия европейски парламент“, подчерта Златева.

Тя акцентира, че лозунгът на кампанията на БСП „Справедливост сега!“, обединява като цяло усещането на българското общество за липса на справедливост във всички сфери. „БСП предлага алтернатива на досегашния порочен модел. Искаме справедлива и социална Европа, без двойни стандарти и развитие на двойни скорости. Искаме Европа, където всеки европейски гражданин има равни права, равен достъп до здравеопазване и образование, гарантирани достойни заплати и пенсии. Всичко това можем да постигнем, ако представителите на социалистите формират голямо мнозинство в Европейския парламент, че да приемат съответните закони.“, допълни тя. Тя очерта проблемите за плачевното състояние на общинските болници, липсата на семейни лекари и аптеки по селата, закриването на училища, обезлюдяването на малките населени места, като едни от ключовите в страната.  

Деница Златева акцентира, че социалистическата партия няма да се откаже от чувствителните за българското общество теми включително и битката срещу корупцията. „Ние се ангажираме да стоим близо до хората и до бизнеса, и да защитаваме националните интереси през целия мандат, а не както с пакета „Макрон” в последния момент да изградим и отстояваме национална позиция.

В срещата участваха още областният председател на БСП за Хасково Емилия Масларова, народният представител Виолета Желева, членът на Националния съвет на БСП Смиляна Нитова и председателят на ОбС на БСП Койчо Николов. В края на дискусияте димитровградчани поставиха много въпроси за демографсата криза, международните наблюдатели на евроизборите, за бъдещето на България и обединена Европа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?