DGNEWS.EU

Дръвчета за новородени садиха в Димитровград на Цветница

Дръвчета за новородени садиха в Димитровград на Цветница
Apr 21
12:19 2019

35 дръвчета за новородени деца на Димитровград садиха днес родители, баба и дядовци в Алеята на новия живот в парк „Марица”. За девета поредна година Община Димитровград съвместно с фирма „Каолин” организира екоинициативата навръх Цветница. Общо 99 семейства се включиха в нея, като 64 от дръвчета кипарис, родителите ще садят на избрани от тях места.

Всяко дете в екоинициативата получи от кмета на община Димитровград Иво Димов грамота, магнитче, върбова клонка и табелка с името, което младите майки и татковци закачиха на дръвчето. На събитието в парк Марица фотограф запечатваше вълнуващия момент по награждаването и засаждането. Младите семейства и техните наследници са снимаха в специална рамка и се забавляваха с любимите си герои Мики и Мини Маус.

„Благодаря на всички млади семейства, че са днес тук, за да продължим тази прекрасна инициатива. Няма по ценно от това да дариш живот и то в най-хубавия пролетен ден, в който християнския свят отбелязва един от най-цветните и пъстри празници - Цветница. Благодаря на фирма „Каолин”, която осигури дръвчета за това, че е съпричастна към идеята да обвържем новото начало с пролетта”, заяви в словото си кметът, отправяйки поздрави за здраве и щастие към децата и техните родители.

С пожелания към присъстващите и всички днешни именици се обърна и изпълнителния директор на „Каолин” Димитър Ангелов. „Благодаря на община Димитровград и г-н Иво Димов, че вече 10 години ни дават възможност да помагаме за тази идея. В инициативата има много символика. Това не са само дръвчета, които облагородяват парка и помагат за екологията. Те носят по-дълбоко послание, а именно че младите хора са тук в Димитровград , искат да останат тук и че те са бъдещето на града, областта и страната”, сподели на церемонията Ангелов.

След официалната част се състоя масовото засаждане на дръвчета. НА младите родители съдействаха служителите на фирма „Нео титан”, в чийто разсадник са отгледани дръвчетата.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?