DGNEWS.EU

Съветници предлагат Община Димитровград да издава вестник

Съветници предлагат Община Димитровград да издава вестник
Apr 19
16:22 2019

Община Димитровград да започне издаването на общински информационен вестник, предлага сесийната група в Общинския съвет „Да за Димитровград“ с председател на Стефан Димитров. Докладната записка с предложението ще се обсъжда на предстоящото заседание на местния парламент на 25 април. Предложението е вестникът да се издава поне веднъж седмично, с обем от 8 страници, а тиражът му бъде 1000 броя. Идеята е той да съществува като отделно звено в структурата на Общинска администрация, а необходимите средства за издаването му да идват от общинския бюджет. Мотивите на вносителите са, че част от жителите на общината, които нямат или не могат да ползват интернет, са в неведение за случващото се в общината.

„Допреди няколко години в община Димитровград се издаваха четири печатни информационни издания – вестници. Към момента се отпечатва само един. С развитието на информационните технологии вестниците сякаш станаха лукс. Част от жителите на общината ни се информират за актуалните събития от електронните издания. Тази информация обаче не стига до голяма част от останалите хора, които поради една или друга причина – нямат интернет, като такива има не само в малките населени места, но и в града ни. Други, пък, обикновено тези в пенсионна възраст, не боравят с интернет. Поради тази причина много жители остават в невидение за случващото се в общината”, се посочва в мотивите на вносителите.  

Според съветниците създаването на периодично печатно издание е чудесна възможност да се популяризира дейността на администрацията и общинския съвет. По този начин и димитровградчани ще са запознати с предстоящите събития, с измененията в нормативната уредба и реализацията на различни проекти, за които обикновено не знаят.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?