DGNEWS.EU

Електронен бизнес наръчник подпомага малките и средни предприятия

Електронен бизнес наръчник подпомага малките и средни предприятия
Apr 17
12:27 2019

Електронен бизнес наръчник за малките и средни предприятия бе официално представен вчера в Министерство на икономиката. Той представя синтезирана информация и улеснява предприемачите в търсене на информация за законодателството и най-сложните административни процедури и др.

Бизнес наръчникът съдържа кратки описания и насоки за над 120 регулации, с цел да обясни и насочи предприятията в процесите на стартиране на бизнес, административно управление, финансови и счетоводни операции, търговски дейности, защита на личните данни, участие в процедури по ЗОП, научна и развойна дейност, промяна в структурата на бизнеса или прекратяване на дейността. Наръчникът съдържа множество препратки към други институции, програми и образци на документи, с цел да повиши достъпа до информация и облекчи бизнеса в справянето с разнообразни административни процедури.

Проектът бе реализиран след проучвания и интервюта със заинтересовани страни и представители на бизнеса, със специален фокус върху малките и средните предприятия, за да бъдат идентифицирани най-често прилаганите и най-сложните правни и регулаторни разпоредби, засягащи дейността на малките фирми в България. В резултат на проведения анализ бяха определени законодателните актове, които се явяват най-трудни за прилагане и бе разработен Бизнес наръчник, представящ на разбираема за бизнеса лексика по-голямата част от режимите и процедурите, които МСП трябва да спазват в своята дейност, съобщават от министерството на икономиката.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?