DGNEWS.EU

9 600 земеделци от областта декларират субсидии пред НАП

9 600 земеделци от областта декларират субсидии пред НАП
Apr 16
15:23 2019

9 600 земеделски стопани от Хасково и областта са получили субсидии от Държавен фонд „Земеделие“ през 2018 г., които трябва да декларират пред НАП до 30 април тази година, съобщават от офиса на Агенцията в Хасково. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички стопани, независимо дали са регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители и независимо какъв вид субсидия са придобили. В декларациите се посочват размера на субсидията и доходите от производството и продажбата на земеделска продукция,  уточняват от НАП в Хасково.

За улеснение на фермерите, Държавен фонд „Земеделие“ е публикувал сайт, където те могат да проверят точния размер на изплатените им суми през миналата година: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160 . Електронната справка  е достъпна с ЕГН. Ако стопаните вече са подали данъчна декларация, но след справка в сайта, установят, че са допуснали неточност, могат да подадат коригираща декларация. Срокът за нея е също 30 април 2019 г.

Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана в сайта на НАП на: https://nap.bg/document?id=18377 .

Повече информация за деклариране доходите на земеделски производители може да се получи на  телефон 0700 18 700 в работно време или в офиса на Агенцията по постоянен адрес. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?