DGNEWS.EU

Леко Славов с нови разкази за любови и житейски обрати

Леко Славов с нови разкази за любови и житейски обрати
Apr 12
12:52 2019

Премиера на новия сборник с разкази „Зад идеалния образ” на димитровградския писател Леко Славов от Меричлери се състоя в Градска библиотека „Пеньо Пенев” снощи. Много приятели и гости посрещна авторът в голямата читалня на библиотеката. Повечето от тях бяха привлечени от интерес, тъй като запознати с живото, динамично и интригуващо писано слово на Леко Славов.

Новата му книга съдържа 89 разказа, а героите и случките в нея са реални от нашето съвремие. „Зад идеалния образ” съдържа много послания, а моралът и етиката получават различна трактовка, при различните герои, техните преживявания и житейски обрати.

„Случките в разказите на Леко Славов са парчета живот – силни страни, слаби места и пъстри емоционални кодове, които винаги сме носили със себе си. Водещата тема е любовта, но всеки от героите му си има своя отговор на въпроса Какво е любовта. За някои лутанията и терзанията са ежедневие, други се отдават на плътски щения и величаят сладострастието. Авторът ни среща с натури от живия живот, разбираеми и достъпни герои. В разказите му няма и грам морален упрек. Усеща се милост към персонажите и съчувствие към образите и обратите в съдбите им”, сподели при представянето на книгата хасковската поетеса и член на Съюза на български писатели Ели Видева.

Леко Славов сподели, че заглавието на книгата „Зад идеалния образ” е събирателно. Той благодари на художника и Почетен гражданин на Димитровград Христо Панев за илюстрацията на корицата. Срещата продължи с въпроси на гостите и откровения на автора за минали случки и преживявания. Като дългогодишен журналист, Славов сподели че тази професия му е дала много и нищо не му е взела. Тя му е дала и едно от най-важните качества, които един писател трябва да притежава – наблюдението.

Сборникът с разкази „Зад идеалния образ” е седмата негова книга. Автор е на книгите "Личности и събития на ХХ век” (2015), "Изповеди от "ДАНС"" (2015 г.), "Хроника на една младост" (1987 г.), "Върхове в низината" (1990 г.), "Бохема и неговите архангели" (1993 г.) и "Времето на восъчните човечета" (1998 г.).

Леко Славов е роден през 1952 г. Завършил е българска филология и история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" през 1978 г., а по-късно и следдипломна квалификация по журналистика в Софийски университет. Работил е от репортер до зам.-главен редактор на всекидневник. Има над 2000 публикации в регионалния и националния печат.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?