DGNEWS.EU

Рекорд в АГО-Димитровград: Роди се бебе 5,3 кг

Рекорд в АГО-Димитровград: Роди се бебе 5,3 кг
Apr 11
16:19 2019

Момченце с тегло 5 кг и 300 грама се роди в АГО на димитровградската болница „Св. Екатерина”. Това е рекорд за тукашното родилно отделение, което в историята си има регистрирано новородено с тегло 4,400 кг.

Бебето се появило на бял свят на 8 април в 20:35 часа, когато над града се изсипвал проливен дъжд и буря. Малкият юнак се казва Иван и е висок 53 см. Това е второ дете на българското семейство Жанета и Марин Колеви от Димитровград. 5-годишния батко Наско, също е роден с голямо тегло от 4,336 кг, но в Испания. Днес щастливите родители благодариха на екипа на д-р Нина Четалова за отличните грижи по време на раждането, което е извършено чрез секцио.

Иван и майка му се чувстват отлично. Пред наш екип Жанета, която работи като касиер в Български пощи сподели, че имала нормална бременност, през която се е хранила нормално. „Когато пристигнах в отделението бях твърдо решена и този път да родя по нормален път. Мислихме, че ще е около 4 кг, но с тези 5,300 кг Иван ни изненада”, коментира радостната майка. Днес малкият Иван се чувстваше превъзходно в нейните прегръдки и като голям човек дори позира пред обектива ни.  

От началото на годината в АГО - Димитровград са родени общо 30 бебета.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?