DGNEWS.EU

Малчугани от градина №1 посетиха Съдебната палата и Историческия музей

Малчугани от градина №1 посетиха Съдебната палата и Историческия музей
Apr 09
14:16 2019

За професията на адвокатите, прокурорите и съдиите учиха днес малчуганите от детска градина №1. Групово децата и техните ръководители посетиха Съдебната палата в Димитровград. Те бяха извозени с ученически автобуси до районния съд, където ги посрещнаха съдебни служители. Открития урок бе част от часовете по гражданско образование, което се провежда през учебната година в градината.  

В една от залите на храма на Темида, децата се запознаха с работата защитника, обвинителя и съдията. По забавен и интересен начин за професиите говориха адвокат Десислава Костова, прокурор Мая Кьосева и председателя на районния съд – съдия Иван Маринов.  

В разговора малките димитровградачни заявиха, че винаги слушат своите родители и учители и никога не са правили бели. Най-голяма интерес за децата предизвика банката, от която съдиите и съдебните заседатели произнасят присъдите на нарушилите законите. Те подариха на съдията и картичка с лика на Левски – Апостола на свободата.

След Съдебната палата децата организирано посетиха Историческия музей. В зала „Етнография” те научиха кога е рождения ден на Димитровград и разгледаха експозицията от стари оръдия на труда, които са използвани в бита, живота и облеклото на българите в миналото. Видяха какво е рало, сърп, тъкачен стан и с какви пособия се е извличала вълната и памука преди векове. Домакини бяха директорът на музея Елена Георгиева и главният уредник Недялка Тодорова. В края на посещението те получиха и брошура на музея.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?