DGNEWS.EU

Гълъби първи се настанили в Бабин пазар, извели ги с примамки

Гълъби първи се настанили в Бабин пазар, извели ги с примамки
Apr 08
15:08 2019

Акция по извеждане на гълъби, настанили се в модернизирания зеленчуков пазар в Димитровград, е била провеждана ден преди официалното му откриване. Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, който лично е присъствал в операцията, състояла се неделя следобед и в нея е участвал.

Птиците се били настанили под покрива и зацапвали новите маси, установил оглед на общинските служители в неделя следобед. Пернатите са били примамвани да излязат от вътрешността на конструкцията на тържището със специални храни примамки.

За безопасното им извеждане от закритото пространство е бил повикан дори специалист орнитолог, който с различни методи е извел птиците навън. Един от методите бил пускане на надути балони с хелий, които се спуквали и подканвали птиците да полетят. МЕтодът не дал много добър резултат, тъй като гълъбите политали и кацали на различни места. В крайна сметка те били изведени след като служителите направили нишка от храна от вътрешността навън. Днес птиците спокойно се разхождаха извън пазара.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?