DGNEWS.EU

Обновеният Бабин пазар отвори, търговци и клиенти доволни засега

Обновеният Бабин пазар отвори, търговци и клиенти доволни засега
Кметът Иво Димов и областният управител Станислав Дечев посетиха пазара в първия му работен ден
Apr 08
14:00 2019

Доволни от модернизацията на зеленчуковия пазар в Димитровград бяха повечето клиенти, които посетиха тържището в първият му работен ден. „Много е хубаво, просторно, уютно и приветливо, стига да го опази, а това зависи от нас хората”, коментираха днес димитровградчани на излизане от сградата в скандинавски стил. В първия работен ден близо 70 на сто от 91-те маси бяха заети от земеделски производители и търговци на плодове и зеленчуци. Те споделиха, че тази сутрин била спокойно, защото повечето си заредили стоката от снощи и засега са доволни от условията. „Ще поработим, ще видим", отговаряха повечето от продавачите. Един от производителите на гъби бе сложил на масата си освен стоката и стойки с българското и европейско знамена. 

Сред първите посетители бяха кметът на общината Иво Димов и областния управител на Хасково Станислав Дечев. Двамата разговаряха с търговци, а клиенти поздравяваха градоначалника за направената модернизация. Той коментира, че е свършена голяма по обем работа. „Получи се нещо, което мен лично ме удовлетворява, но най-важното е клиентите и търговците да се доволни. Има дребни проблеми и пропуски, които ще бъдат отстранени в движение. Гаранцията от изпълнителите е достатъчно голяма. Съобразил съм се изцяло с изискванията на търговците, и като визия, и като размер на маси, цветове и др. Избрахме дърво за стените, защото то създава усещане за уют, желанието ни беше да постигнем баланс цветово и като присъствие. Важно е, че премиерът Борисов и всички министри отпуснаха целево 1 520 000 лв. за тази наложителна реконструкция на пазара, за което съм благодарен. Убеден съм че пазарът тепърва ще набира интерес.”, коментира Иво Димов.

Той съобщи, че в рамките на ремонта цялата конструкция е била грундирана на ръка, за да няма дефекти в следващите 20 години. Освен търговската сграда, със средствата са изградени административна сграда с офиси и кафе, тоалетни помещения, два паркинга, подменени са водопровод и част от канализацията, извършено е цялостно асфалтиране, монтирано е специално осветление и видеонаблюдение, назначена е охрана и човек по поддръжката. „Паркингите ще работят безплатно, улицата откъм частните павилиони е вече еднопосочна с вход и изход. След днешната разходка възникна идеята да монтираме тонколони, за да има музика и да се слуша българско радио”, каза още димитровградския кмет.

„Впечатлен съм от това съвременно съоръжение, от упорството на вашия кмет и работата на администрацията. Разбрах че пазара е изграден с помощта на търговците след много срещи с тях, което показва че когато всички работим в една посока – и правителството, и общината, и самите търговци, нещата се случват по най-прекрасния начин”, коментира областният управител Станислав Дечев. В края на обиколката и Димов, и Дечев излязоха също с покупки от пазара - за една здравословна и свежа салата.   

На 19 април предстоят нови търгове за незаетите 11 маси и три обекта за цветя. Ако няма желаещи за павилионите, най-вероятно ще променим предназначението им за други стоки, които да са в унисон с пазара. Както писахме, освен плодове и зеленчуци на пазара гражданите могат да закупят хляб, млечни произведения, месо, риба и цветя. Пазарът ще работи всеки ден от 6.00 ч. до 21.00 ч.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?