DGNEWS.EU

Инър Уийл събра благотворително 6703 лв., дарява ги за образованието на ученичка

Инър Уийл събра благотворително 6703 лв., дарява ги за образованието на ученичка
Apr 07
10:52 2019

Общо 6703 лв. събраха дамите от димитровградския Инър Уийл клуб и техни приятелки от Димитровград, Хасково и Стара Загора на благотворително парти снощи. Със средствата женският клуб ще помогне абитуриентка от местна гимназия да продължи образованието си във висше учебно заведение. Даниела е отличничка, в 12 клас, мечтае да учи английска филология и да преподава в Димитровград, обяви президентът на Инър Уийл Радостина Кузева на събитието, провело се в ресторант Gold Label.

Каузата подкрепиха близо 200 дами, от които 150 присъстваха на събитието снощи. Средствата бяха набрани чрез разпродажба на произведения на изкуството и сувенири, от томбола и от покани. В благотворителния базар се предлагаха сувенири на потребителите на дневните центрове за деца и възрастни в Димитровград, съученици на Даниела, Живка Ненова и Веселина Балутева от клуба, и от Диана, на която преди време дамите помогнаха да отиде на абитуриентския си бал.

С поздравителен адрес кметът на Димитровград Иво Димов също приветства инициативата. „Сигурен съм, че нежната сила на жените, обединени от тази цел е стабилната опора, която ще даде надежда, а и мотивация за Даниела да отговори на доверието ви. Нейните успехи ще са вашата награда. Бъдете все така всеотдайни към бъдещето на децата”, гласеше поздрава му.

Благотворително в събитието се включиха сладкарница „Диана”, денс център „Галаксико“, фолклорен клуб „Богоровци“, школата по китара „Хала“ на ДМЦ и възпитаници на Академията за таланти на читалище „Устрем“.  Сред официалните гости бяха народният представител от Димитровград Виолета Желева, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева и президентът на димитровградския Ротари клуб Даниела Велинова.

Това бе поредната благотворителна инициатива на женския Инер Уил клуб в Димитровград. През годините от създаването си до днес чрез различни кампании дамите са подпомогнали бебе ин витро, скейтърска площадка в парк „Марица“, детски градини и училища, социално слаби и инвалиди, организирали са безплатни здравни прегледи и информационни срещи част от кампанията „Антидрога“, както и подкрепа за десетки нуждаещи се от лечение или финансова подкрепа деца, съобщи водещата на вечерта Светла Вълчева.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?