DGNEWS.EU

Георги Мамалев свърза Димитровград с Карамитев и войнишки истории

Георги Мамалев свърза Димитровград с Карамитев и войнишки истории
Apr 06
11:31 2019

С великия Апостол Карамитев и любопитни истории за годините, когато е бил войник, свързва Димитровград и Хасково, големият български комик Георги Мамалев. Снощи популярният актьор представи своята книга „Усмихни се, човече!” с интересен моноспектакъл, изпълнен с неподправен хумор от сцената на димитровградския театър. С представлението Мамалев закри Младежките театрални дни, които се проведоха от 1 до 5 април в града. Той бе удостоен със специалния плакет на вторите театрални празници от организаторите на събитието. Припомняме, че на първото издание през 2018 г. гост бе Стоянка Мутафова.

Пред димитровградските си почитатели Мамалев сподели, че свързва Димитровград с великия Апостол Карамитев, чието име носи димитровградския театър. Когато за втори път кандидатствал в НАТФИЗ, след първия неуспешен, именно Карамитев бил председател на изпитната комисия. Буквално ме изгони от сцената с думите: „Абе, кой си ти? Какво е това самочувствие, къде се намираш ти? Вън?”. Остави ме последен, и когато отново застанах пред него, вече бе в добро настроение. Подхвана ме по цялата басня, с която се явявах, карайки ме да се превъплъщавам във всички герои, и от време на време викаше: „Стига с това самочувствие”. Той ме прие за студент, трябваше да съм в неговия клас, но скоро той се разболя, влезе в болница, и никога повече не се върна”, сподели гостът.

По това време Георги Мамалев отбивал военната си служба в хасковското поделение на Кенана като гесеемчик. Репетирал за кандидатстването си в НАТФИЗ докато давал караул нощем, гледайки към Луната. След като го приели за студент се върнал изтощен в полка, откъдето да го уволнят. Не му разрешили докато не даде кръв. „Тогава войниците го правихме задължително два пъти годишно”, съобщи за младата публика той. След като му взели кръв, изтощен, пребледнял и гладен, Мамалев дошъл на автогарата в Димитровград, за да хване автобус за Ямбол на път за родното си село Мамарчево. „На автогарата видях един дядо да продава варена царевица. Поисках да ми даде половин кочан и му обясних необичайната си молба с факта, че имах само 20 стотинки в джоба. Тогава продавачът избра най-голямата и ми я даде, без да ми вземе и стотинка”, разказа Мамалев, и публично благослови димитровградчанина за добрината му. Тези и още много други интересни случки са описани в книгата му „Усмихни се, човече!”, която снощи димитровградчани можеха да си купят и да получат личен автограф от главния герой в нея.

Преди сценичната изява на Георги Мамалев, димитровградската младежка публика имаше фен среща с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от он-лайн сериала „Следвай ме”. Те разговаряха искрено и лично със своите почитатели близо час. „Срещата протече много добре. Младите хора бяха доста ентусиазирани, особено по малките. Задаваха ни много адекватни въпроси към сериала, а водещият Тодор Славов доста обстойно ни представи чрез въпроси за личния ни живот. Беше много енергизиращо. Тези срещи ни дават стимул за още работа, да продължаваме да градим напред”, сподели Ралица.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?