DGNEWS.EU

Димитровградчанин става министър на правосъдието

Димитровградчанин става министър на правосъдието
Apr 04
09:30 2019

Председателят на комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов е предложен от премиера Бойко Борисов за поста на правосъден министър. Сред първите задачи поставени му от министър-председателя Бойко Борисов е общинските съветници да бъдат включени в Антикорупционния закон.   

Кирилов е роден в Димитровград на 25 юни 1970 г., а по майчина линия е свързан и със село Крепост. Той е втори мандат народен представител от ГЕРБ. В 44-ото Народно събрание Кирилов оглавява парламентарната комисия по правни въпроси и е член на комисията по енергетиката. Той е председател на временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и е заместващ представител на делегация в парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Член е на групите за приятелство с Великобритания, Гърция, Франция и Ирландия.

Данаил Кирилов прие номинацията за сериозно предизвикателство и много отговорна задача. Той застава на поста правосъден министър, който освободи Цецка Цачева заради скандала Апартаментгейт.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?