DGNEWS.EU

Пролетна изложба и дарителска кампания откриха 18 творци от Димитровград

Пролетна изложба и дарителска кампания откриха 18 творци от Димитровград
Mar 15
09:16 2019

Пролетна изложба базар на 18 димитровградски творци бе открита в изложбена зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата снощи. За ценителите на изкуството авторите представят едни от най-добрите си художествени произведения. Картини рисувани с масло и акварели, графики, дърворезба, фотопейзажи на китни български селца, военна фотография, стилизирани платна и др.

В изложбата участват художниците и почетни граждани на Димитровград Христо и Панчо Паневи, творците Жеко Димитров, Здравко Нейчев, Вълю Нененов, Милен Вангелов, Кънчо Кънев, Даниел Русев, Румен Ангелов, Анета Молева, Петя Аврамова, Гроздан Грозев, Станко Гочев-Сего, Румен Русев, Димитър Митев.

С първо участие във великденската изложба са малкия Ники, Велислава Николова и Богомил Минков, чието изкуство предизвика най-голям интерес. Младият димитровградчанин представи скулптори, пластики и картини от метал, изработени от отпадъчни материали чрез заваряване. Сред творбите му интерес предизвикаха брадва, руски танк ИС-3 от края на Втората световна война, пано на златотърсачи и метален диамант. Аз съм производител на златотърсаческа техника и покрай това се запалих по изкуството, сподели Богомил.  

На официалното откриване творците откриха и дарителска кампания по набиране на средства за лечението на 4-годишното момиченце на колежката си художник Петя Аврамова. По време на изложбата, която ще продължи до 4 април, в набирателна кутия ще се събират средства за детето, което претърпя три операции. Част от средствата от откупки на произведенията ще даряти самите творците.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?