DGNEWS.EU

Димитровград обяви конкурс за деца от цялата област Хасково

Димитровград обяви конкурс за деца от цялата област Хасково
Mar 14
12:53 2019

Деца и изпълнители от цялата област Хасково ще могат да участват в конкурса за детско творчество ШАНС `2019 на Община Димитровград на 17 и 18 април, съобщиха организаторите от Детския и младежки център в града. Темата на надпреварата тази година е "Пролетно ухание", а крайният срок за подаване на заявки за участие е 1 април. 

В конкурса могат да участват деца и младежи до 12 клас, разпределени  в 4 възрастови групи: до 7 навършени години; - от 1 до 4клас; – от 5  до 8 клас; и от 9 до 12 клас. Разделите, в които децата могат да се представят са: литература; изобразително изкуство, фотография, приложно изкуство, музика, танци и театър. Подробности за всяко едно от направленията можете да прочетете по долу.

РАЗДЕЛИ:

I.ЛИТЕРАТУРНО  ТВОРЧЕСТВО

Конкурсът е в направление: поезия и проза. Темата е: „Пролетно ухание“. Всеки желаещ да участва с до две творби във всяко направление. Творбите трябва да бъдат изпратени до17:00 ч. на 01.04.2019 г.на e-mail: shans_dmc@abv.bg. Всяка творба трябва да съдържа следната информация:   трите имена на автора;        възраст;  клас и училище; телефон за връзка.

      

II.ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО:

1.     Конкурс за рисунка на тема: „Пролетно ухание“.

2.     Конкурс за рисунка на тема: „Мода в бъдещето”.

Всеки желаещ може да участва в конкурса с не повече от 2 (две) рисунки, безограничение на използваните материали и техники с размер А4 /210 х 297/ или А3 т.е /297 x 420/. Рисунките да се изпращат илиносят на ръка на адреса на ОП ”Детски и младежкицентър” ет.3, каб.5до17:00ч. на 01.04.2019г. на всяка рисунка да се посочат следните данни:  трите имена на автора;   възраст;  училище и клас; телефон за връзка. С наградените рисунки ще бъде подредена изложба в АРТ пространството на ОП „Детски и младежки център”.

III.ФОТОКОНКУРС:

Конкурс за снимка на Тема: „Пролетно ухание“. В конкурса могат да участват ученици само оттрета и четвърта възрастова група. Младите фотографи могат да участват с до 3(три) снимки на фотохартиен носител с размери А4(210 х297). Фотографиите се носят на ръка в ОП „Детски и младежки център” ет.3, каб.5 до 17:00ч.на01.04.2019г. Всяка фотография да бъде придружена от следната информация:  име, презиме, фамилия;     възраст;      училище и клас;     телефон за връзка. Класираните фотографии ще участват в общинска изложба „ШАНС `2019" съвместно с номинираните рисунки.

IV. ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО:

Конкурс за произведения на изкуството на тема „Пролетно ухание“. Деца и ученици могат да участват индивидуално с изработени от тях от различни материали – пластика, пана, керамика, дърворезба, обемни форми ,квилинг, карвинг, икебана, декупаж, оригами, римски мозайки и др. Размери: до 30/30/30 см. височина, дължина или ширина. Творбите се представят в ОП” Детски и младежки център” ет.3, каб. 5до17:00 на01.04.2019г., придружени със следната информация.   наименование на творбата;    трите имена на автора;     училище, школа, клуб, клас;    телефон за връзка.

V.МУЗИКАЛНО  ИЗКУСТВО

  А/  ВОКАЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ

        Конкурсът е за изпълнители на фолклорни, забавни и популярни песни.Участниците се представят с до2 (две) песни по свой избор с времетраене до 5 мин.  Могат да участват индивидуални изпълнители, вокални дуети, трио, вокални групи и формации. Брой на участниците във вокалните групи – неограничен. За вокалните изпълнения не се допуска плейбек. 

СЪПРОВОД:      собствен оркестър;       синбек;       без съпровод.

Заявките и записите на синбека се изпращат или носят на ръка на адреса на ОП ”Детски и младежки център” ет.3, каб.2 до 17:00 ч. до 01.04.2019г. или на ел.поща shans_dmc@abv.bg

 Б/ ИНСТРУМЕНТАЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ

 Конкурс за изпълнители на струнни,духови, клавишни и електронни инструменти,Участниците се представят с 1 (едно) изпълнение по свой избор с общапродължителност до 3 минути.Могат да участват индивидуални изпълнители, дуети, триа , квартети и ансамбли.Заявката с име на изпълнителя и име на музикалното произведение се подават  в ОП „Детски и младежки център” ет.3, каб.2 до 17:00ч. до 01.04.2019г.или  на ел.поща shans_dmc@abv.bg

VI.ТАНЦОВО ИЗКУСТВО

А/  НАРОДНИ ТАНЦИ;

Участват танцови състави и ансамблис камерни и /или/ масови танци. Изпълняват се  до 2(два) танца с общо времетраене до 6 минути/т.е. всеки танц до 3 мин./Съпроводът може да бъде на живо илизаписан  наCD (компакт диск) и донесен  в ОП„Детски и младежки център” ет.3, каб.2 до 17:00ч. на 16.03.2018г.или изпратен на ел.поща shans_dmc@abv.bg.

Б/  МОДЕРНИ ТАНЦИ

Раздели:- класически балет;- съвременни танци;- характерни танци;- латино танци;- хипхоп.

Във всеки раздел могат да участват индивидуални изпълнители (1 изпълнител), дуети (двама изпълнители), малки групи( от 3 до 7 изпълнителя) и формации( от 8 до 24 изпълнителя). Всеки състав изпълнява до 2(два) танца с общо времетраене до 4мин., в категория сола и дуетиза всяка възрастова група.Всеки колектив има право на 1 малка група и 1 формация с времетраене до 3:30 мин. за всяка възрастова група.Музиката за танците да бъде записан на CD(компакс диск) и донесен в ОП „Детски и младежки център” ет.3, каб.2 до 17:00ч. на 01.04.2019г.или изпратен на ел.пощаshans_dmc@abv.bg

VII.ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО 

Конкурсът включва: - художествено слово (стихотворение, монолог, откъс от проза или басня); -  откъс от пиеса или драматизация;- скеч или анекдот;-   буфосинхронада. Времетраене до 5 минути. Участниците могат да бъдат от всички възрастови групи.

       

VIII.ЖУРИРАНЕ НА КОНКУРСА

1. Професионалнои компетентно жури за всички раздели.

2. Критериизаоценка:   композиция;  техника на изпълнение;  сценичноповедение;  оригинални костюми.

НАГРАДИ

Наградите са осигурени от организаторите на общински конкурс „Шанс `2019”. Голямата награда„Шанс“ –2019 на Кмета на Димитровград ще бъде връчена на учебно заведение с най-висок рейтинг.За всяка възрастова група във всеки раздел се връчва - първа, втора и трета награда.Допълнителни награди: награди на институции, фирми, фондации, спонсори и др.Отличените изпълнители ще бъдат поканени за участие в представителни общински, регионални и национални изяви.

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

Класирането за всеки раздел на конкурса се определя от компетентно и професионално жури. Графикът за реда на явяване на участниците в разделите музикално и танцово изкуство се определя предварително. Организационният комитет си запазва правата да записва и популяризира, публикува и излъчва изпълненията на участниците.

Заявки за участие /по образец/ ще се приемат в ОП „Детски и младежки център” ет.3 каб.2 до 01.04.2019 г.

Със Заявката се изпраща и музиката на песните и танците, с които ще се участва в конкурса /на диск или на e-mail:shans_dmc@abv.bg. Заявката се изпраща отделно за всеки състав и индивидуален изпълнител.

След 1 май 2019г. всички участници могат да получат своите конкурсни творби.Телефон за информация: 0391/6-46-87; 0885 015 599, e-mail: shans_dmc@abv.bg.   GSM: 0878 384 499-Маргарита Дякова.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?