DGNEWS.EU

Учители и директори в Хасково доволни от напредъка в образованието

Учители и директори в Хасково доволни от напредъка в образованието
Mar 11
17:14 2019

Позитивните резултати от прилагането на Механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици отчете днес в Хасково министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той бе гост на гражданския диалог „Европа в нашия дом“ иницииран от партия ГЕРБ. Министърът даде за пример Хасковска област в това отношение и благодари на учителите и директорите за изключително сериозното отношение към този процес. „Благодарение на съвместната работа на различните институции успяхме да върнем обратно в училище близо 40 000 деца“, информира просветният министър.

В хода на диалога преподаватели и директори на училища от региона благодариха на министър Вълчев и на правителството за това, че през последните години са усетили грижата, вниманието и уважението към българското училище и българския учител. „Проблемите се решават и това е видно. Всеки колега ще го потвърди. Затова диалог като днешния е изключително полезен, за да си кажем и хубавото, и лошото“, категорични бяха учителите от Хасковска област.

В края на гражданския диалог „Европа в нашия дом“ министър Красимир Вълчев получи редица покани за участие в образователни и професионални форуми в учебните заведения в Хасково и региона.

Във форума участваха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народните представители от ГЕРБ-Хасково Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, Таня Петрова от парламентарната комисия по образование, началникът на РУО Хасково Христина Боева, кметове на общини от региона, експерти, директори на училища и детски градини, преподаватели, синдикални лидери, както и много граждани, дошли да се запознаят от първа ръка с политиките на правителството в сферата на образованието.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?