DGNEWS.EU

Борците на Димитровград завоюваха 4 титли, Микяй Наим е пети в Европа

Борците на Димитровград завоюваха 4 титли, Микяй Наим е пети в Европа
Mar 11
10:04 2019

Националът ни в свободния стил по борба Микяй Наим остана на крачка от медал на Европейското първенство до 23 г. в Нови Сад, Сърбия. Малко преди края състезателят на Димитровград водеше в срещата за бронзов медал на Дингашвили /Грузия/, но в крайна сметка загуби с 5:4. Димитровградчанинът за пореден път доказа високата си международна класа на тепиха и показа, че е между претендентите за медали във всяко голямо състезание на континента.

Междувременно димитровградските борци спечелиха 4 титли на държавното лично първенство за кадети в Бургас. В оспорвана конкуренция с 191 състезатели от 47 клуба най-много златни медали спечелиха борците на Димитровград. В категория 60 кг. шампион е Рухан Расим, а Божидар Динев стана първи в кат. 65 кг. Шампионски титли спечелиха още Никола Нейчев в кат. 71 кг. и Георги Иванов при най-тежките до 110 кг.

Двете индивидуални купи на републиканското също бяха спечелени от димитровградки състезатели. За „Най-резултатен“ състезател бе обявен Рухан Расим, а за „Най-техничен“ Никола Нейчев

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?