DGNEWS.EU

Ръкоделия на димитровградчанки представя в изложба читалище „Култура”

Ръкоделия на димитровградчанки представя в изложба читалище „Култура”
Mar 07
14:32 2019

Ръкоделия шедьоври, изработени от димитровградчанки, представя в изложбена зала „Асен Крайшников” читалище „Култура 2002”. Експозицията съдържа красиви плетива, а хитът сред тях са маратонки, изплетени на една кука. В изложбата могат да се видят декоративно пано, тъкани носии и плетени дрехи, престилки , покривки, кувертюри, кърпи, шалове, изплетени на една или две куки. Везани диамантени и други гоблени, детски дрешки, картини и магнитчета с народни носии могат да се видят, а част от експонатите и закупят.

 „Решихме по повод мартенските празници и в навечерието на Международния ден на жената - 8 март да покажем таланта на българката. Изложбата се радва на голям интерес. Част от експонатите са изработени и избродирани през миналия век, затова тематично ги нарекохме „от раклата на баба. Има и картини които са изработвани с люпа и специални бои на принципа на гоблените. Всички ръковеделия са изработени с много любов”, сподели Здравка Ангелова от читалището.

Ръкоделията са изработени от димитровградчанките Мария Георгиева, Пенка Кирева, Марияна Данчева, Мария Милева, Пенка Караджова, Десислава Еленчева, Гергана Георгиева, Мария Бакалова, Станка Вълева, Сийка Танева, Цанка Стоянова и др.

Изложбата може да се разгледа днес след 16 часа, а утре тя ще бъде отворена за посетители между 11:15 и 13:15 часа, както и от 16 ч. до 17:30 ч.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?