DGNEWS.EU

Сформираха клуб по системата Норбеков в Димитровград

Сформираха клуб по системата Норбеков в Димитровград
Мария Ненова и Мария Георгиева
Mar 06
16:06 2019

Клуб по системата на Норбеков, която има последователи в цял свят, отскоро има и в Димитровград. Създаването му е по инициатива на димитровградчанката Мария Георгиева, която организира и първия учебно-оздравителен курс по методиката на Мирзакарим Норбеков през месец февруари. Курсът се проведе в димитровградската библиотека в рамките на 9 последователни дни. В него се включиха 15 човека, които вече провеждат редовни сбирки.

„Посетих няколко курса по системата на Норбеков в Пловдив и много ми хареса. Реших че е добре и димитровградчани да се запознат с нея. Поканих Мария Ненова, която води пловдивския клуб и тя се отзова. Благодарение на съдействието на Градска библиотека „Пеньо Пенев” и Здравка Ангелова от читалище „Култура 2002” презентирахме първата инициатива на клуба. Няма да спираме до тук ще продължаваме, защото това е едно добро за нашия град.”, сподели Мария Георгиева.

„Методиката е насочена за възстановяване на здравето, а не е форма на лечение. В нея човек работи сам за отстраняване на причините от заболяванията. Във всеки организъм е заложен този механизъм на възстановяване, в което тялото само работи. Чрез методиката хората се научават как. Ние не отричаме другите методики, но тази е изключително резултативна, ако се прилага така, както се препоръчва. Най-бързо се възстановява зрението. Може да се сваля по един диоптър за 4 дни”, разказа Мария Ненова.

Тя допълни,че курсовете включват оздравителна гимнастика за възстановяване на подвижността ставите и гръбначния стълб, което се усеща още по време на курса. Всяко занятие трае около 4 часа като един част се отделя на тази гимнастика. Прави се също и дихателна гимнастика, която има за цел да възстанови нормалната работа на белия дроб. „Ако човек не прави специални тренировки, някъде около 30-ата година започва да диша само с най-горната част на дроба. Когато той не се използва пълноценно, организмът не получава пълноценно кислород, който е необходим за всички други процеси и това води към липсата на енергичност, преждевременна умора и заболявания. Децата са енергични и не могат да стоят на едно място, именно защото дишат пълноценно”, казва Ненова.

От клуба планират през юни месец в Димитровград да организират и оздравителен курс за деца с гост лектор, съобщи Мария Георгиева. Тя благодари за оказаното съдействие на читалище „Култура 2002” към което е клуба и на библиотеката за предоставената зала за провеждането на курса. Просветната институция получи и дарение от център Норбеков, изразяващо се в специализирана литература за методиката, осъвременяване на читалнята в детския отдел и компютър. Повече информация за клуба и неговите дейности може да получите от Мария Георгиева на тел. 0887 564 996.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?