DGNEWS.EU

Без абитуриентски балове на 26 май заради евроизборите

Без абитуриентски балове на 26 май заради евроизборите
Mar 06
14:02 2019

Евроизборите тази година ще се проведат в разгара на абитуриентските балове, което младежите и техните семейства ще трябва да се съобразят при подготовката на тържествата. Заради евровота и свързаната с него организация по движение и охрана на секциите в Димитровград балове в неделя, 26 май, няма да има. Намерение да празнуват на тази дата имаха зрелостниците на ПМГ „Ив. Вазов”, но се наложило да я променят на 28 май, научи dgnews.eu. В подобна ситуация най-вероятно изпаднат и други училища в страната.   

Промяната на датата автоматично означава и промяна на часовете за прическа и грим, на които в този ден изключително много държат младите момичета.  С евроизборите ще трябва да се съобразят и празнуващите семейства, които по традиция посрещат гости. Те трябва да имат предвид че ден преди избори и по време на провеждането им се въвежда забрана за алкохол, с която се съобразяват ресторантите и заведенията. По традиция в Димитровград баловете започват от Деня на българската просвета и култура, и славянската писменост - 24 май, който тази година се пада в петък.

Конкретната дата за провеждане на евроизборите се определя с указ на президента, но тя трябва да е в периода от 23 до 26 май 2019 г., съгласно решението на Съвета на Европейския съюз.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?