DGNEWS.EU

Димитровград чества тържествено 3 март

Димитровград чества тържествено 3 март
Mar 03
12:45 2019

Стотици димитровградчани се включиха в честването на националния празник 3 март и 141 години от Освобождението на България. Празникът започна с приемане на почетния строй и тържествено издигане на националното знаме на централния площад „България” започна празникът.

В словото си по повод 3 март кметът на общината Иво Димов заьви: „В своята славна история българският народ помни една свещена дата, която се превърна в символ на победата, в олицетворение на възхода на българския народ. На 3 март преди 141 години започна историята на нова, свободна България. Днес отдаваме заслужена почит и се прекланяме  пред подвига на хилядите чужди войни, пред българските опълченци и всички, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата!“.

Приветствия пред строените на площада ученици и граждани поднесоха още народните представители Виолета Желева и Авгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев и председателят на ОбС Гергана Кръстева.

След официалната част, под звуците на димитровградския Духов оркестър с диригент Митя Йорданов, многолюдното множество се отправи с шествие към паметната плоча на Освободителите. Венци и цветя поднесоха присъстващите официални лица и десетки родолюбиви българи. Празникът продължи с концерт на откритата сцена на площад „Поезия“.

Повече снимки може да видите на фейсбук страницата ни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?