DGNEWS.EU

Филм за женствеността представя Дом-музей "Пеньо Пенев"

Филм за женствеността представя Дом-музей "Пеньо Пенев"
Feb 26
12:33 2019

Международната платформа за авторско документално кино КинеДок и Дом-музей „Пеньо Пенев” ще представят на димитровградската публика филма "Луната в теб". Прожекцията е на 28 февруари от 17:30 часа в музея. Копродукцията на Словакия, Испания и Франция от 2009 г. е едно пътешествие към корените на женствеността и живота.

Режисьорът на филма Диана Фабианова предизвиква с тема, която вълнува всички жени – месечният цикъл. „От самото начало менструацията само създава проблеми. Направо превзема живота ми. Щом съм здрава, защо менструацията е толкова болезнена? Във всеки един момента 25 % от жените на Земята са в цикъл. Невидими. Дискретни. Защо тази нормална биологична функция е табу?”, споделя главната героиня от големия екран. В лентата се преплитат теории на антрополози, психолози, журналисти, гинеколози и учители по бели денс с архивни информационни филми и анимирани клипове.

Това е поредното заглавие на Европейско документално кино, което димитровградчани могат да гледат благодарение на КинеДок и Дом-музей „Пеньо Пенев”. Следващата прожекция ще е на 28 март - "Нищо както преди" от 17:30 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?