DGNEWS.EU

Димитровградчани плащат данъци с 5% отстъпка до края на април

Димитровградчани плащат данъци с 5% отстъпка до края на април
Feb 11
10:20 2019

Гражданите и юридическите лица, които заплатят данък недвижими имоти и данък МПС в пълен размер до края на месец април, ще се ползват от 5% отстъпк, съобщиха от Община Димитровград. От местната администрация напомнят, че освен на касите на общинския отдел "Приходи" плащането на данък сгради и такса битови отпадъци може да се извърши и по електронен път през сайта на община Димитровград или ПОС терминал. А от началото на годината плащането на данъците към Димитровград може да става и през интернет системата ИПЕЙ от страната и целия свят, както и през касите на ИЗИПЕЙ.

Всеки гражданин може да провери дължимите суми на сайта на община Димитровград в раздел "Е-услуги" - "Справки за дължими данъци и такси". При справка по електронен път на данъците се изисква въвеждането освен на ЕГН за физически лица или Булстат за юридическите, също и входящия номер и датата на декларация от предходни години, които са вписани в съобщението, изпратено от отдел "Приходи" до всеки гражданин.

Моторните превозни средства, които нямат отразена екологична категория в големия талон на автомобила се счита, че няма екологична категория и облагат с най-висока ставка на данъка. За да бъде определена категорията, собственика трябва да се снабди с документ от производителя или официалния вносител на марката за България, като предостави същия на сектор "Пътна полиция" за корекция на данните в талона.

Работното време на отдел "Приходи" е всеки делничен ден от 8:30 ч. до 17:00 ч. без прекъсване.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?