DGNEWS.EU

Подменят тротоари по улица „Гоце Делчев”, раковчани доволни

Подменят тротоари по улица „Гоце Делчев”, раковчани доволни
Feb 07
15:31 2019

Подмяна на тротоарите по улица „Гоце Делчев” в Димитровград предприе Община Димитровград. Ремонтите бяха посрещнати с радост от жителите в квартал „Раковски” и най-вече от майките с колички, които вече няма да се движат по пътното платното заради лоша настилка.

Бай Иван живеещ на улицата разказа, че ремонт на тротоарите не е правен повече от половин век. „Плочките от години са за ремонт, тъй като корените на дърветата така ги бяха изметнали, че се спъвахме непрекъснато. Затова и млади, и стари вървяхме по пътното платно с риск колите да ни ударят”, сподели човекът. Днес следобед той бе излязъл да види как напредва работата пред къщата му. Въпреки купищата пясък и мазилка пред входната му врата човекът бе доволен от работата на майсторите.

Наред с поставянето на нови тротоарни плочки, се подменят и изцяло и бордюрите. „Изрязваме корените на дърветата и ги оформяме, за да е красиво”, споделиха работници на обекта.  

От години подмяната на тротоарната настилка бе болна тема на живеещите по ул. „Гоце Делчев”. На два пъти темата се повдига и при обществено обсъждане на бюджета на общината. Въпросът бе поставен при коментиране на финансовата рамка с обществеността миналия месец. Тогава кметът Иво Димов увари, че при първа възможност ще започне ремонт на тротоарите по улицата. „В същото лошо състояние и ул. „Първи май”. И там живущите са изправени пред същия проблем. Ще се опитаме да ги оправим поетапно”, обеща тогава градоначалникът.     

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?