DGNEWS.EU

Димитровградските борци излизат на тепиха в два международни турнира

Димитровградските борци излизат на тепиха в два международни турнира
Feb 06
11:48 2019

Девет състезатели на спортен клуб по борба „Димитровград” ще участват в 22-то издание на международния турнир "Петко Сираков - Иван Илиев" за юноши и девойки до 23 г. Схватките в свободния стил стартират утре и ще продължат до 10 февруари в зала "Скаптопара" в Благоевград. При девойките на тепиха ще излезе Таня Тенева (57 кг), а при юношите и младежите сили ще мерят Стилян Илиев (61 кг), Иван Бадавров и Димитър Иванов (65 кг), Веселин Петров (70 кг), Мирослав Иванов (79 кг), Богомил Бонев (86 кг), Велико Великов (92 кг) и Драгомир Димов (125 кг). Димитровградските състезатели ще се борят за медали независимо че повечето от тях са още 17 - 18 годишни. Турнирът буквално се очертава като мини световно първенство, тъй като за надпреварата идват над 200 състезатели от 18 държави. Участие в нея са потвърдили отборите на Израел, Грузия, Индонезия, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна, Франция, Холандия, Япония,

Междувременно от днес националите ни по свободна борба започват лагер за турнира "Дан Колов - Никола Петров", под ръководството на старши треньора Валентин Ангелов. Схватките са от 28 февруари до 3 март в Русе. Състезанието ще бъде рейтингово за мъжете в свободния стил и жените, които ще трупат точки за ранглистата. А по-предно класиране ще им осигури по-благоприятна позиция на европейското и световно първенство. За надпреварата в крайдунавския град идват над 300 чужденци от над 20 държави. Участие вече са потвърдили отборите на Япония, Иран, Полша и др.

Засега не е ясно кои от димитровградските борци ще излязат на тепиха в Русе. Причината е, че веднага след турнира започва Европейското първенство за юноши и девойки до 23 г. в Нови Сад, Сърбия. Националните треньори ще решават кой в кое състезание ще участва, защото не може и на двете предвид периода за възстановяване на спортистите, коментира президентът на СКБ „Димитровград” Георги Георгиев. Той съобщи, че националите ни Микяй Наим и Енгин Исмаил продължават подготовката си в Русия до 9 февруари.

От 11 февруари лагер започват и кадетите в свободния стил при юношите и девойките. Сборът ще бъде в Сливен до 23 февруари. Националите се подготвят за световното, чийто домакин ще бъде София от 28 юли до 4 август.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?