DGNEWS.EU

Димитровградчанин стана Спортист на годината по корабомоделизъм

Димитровградчанин стана Спортист на годината по корабомоделизъм
Feb 06
09:37 2019

10-годишният Теодор Тончев от Димитровград бе отличен с приза Спортист на годината `2018 от Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт. Състезателят на димитровградският клуб към Детския и младежки център получи специален плакет и се нареди сред най-изявените български състезатели при юношите, постигнали високи успехи през миналата година.

През миналата година, под наставничеството на ръководителя на клуба Асен Иванов, 10-годишният Теодор спечели два бронзови медала на Световно първенство в румънския град Галац от общо 3 завоювани от димитровградския клуб.

Класацията за Спортист на годината при мъжете и юношите за 2018 г. бе обявена на 3 февруари по време на годишното събрание на федерацията, в която членува и димитровградския клуб. Теодор се състезава от 2016 година, а година по-късно печели златен медал на Европейското първенство в Каварна. Носител е също на 6 златни, сребърни и бронзови медала от Държавни първенства в България.

От всички 21 спортни клуба към БФКС димитровградския клуб е единствения изцяло детски клуб. Той е многократно отличаван като най-проспериращ сред учещите се у нас. Успява да налага нови модели, тактики и стратегии при състезанията. В клуба се подготвят деца от 3 до 7 клас от община Димитровград, а интересът към корабомоделизма сред подрастващите расте. Децата получават знания и умения за изработка на различни модели на кораби, самолети и ракети и при нас се обучават може би бъдещи летци, капитани и механици на кораби, специалисти във всички области на науката и техниката, сподели Асен Иванов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?