DGNEWS.EU

Съобразяват държавният план-прием след 8 клас с нуждите на бизнеса и региона

Съобразяват държавният план-прием след 8 клас с нуждите на бизнеса и региона
Feb 01
09:46 2019

Държавният план прием в 8 клас за учебната 2019/2020 г. в професионалните и профилираните гимназии, средните и обединените училища обсъдиха на работна среща членовете на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Хасково. Заседанието беше председателствано от областния управител на Хасково Станислав Дечев, а в работа му участваха началникът на РУО Хасково Христина Боева, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, началникът на Агенцията по заетостта, шефовете на бюрата по труда от областта, представители на КРИБ и ХТПП, на синдикатите, директори на училища и експерти от РУО.

„Динамичното икономическо развитие на област Хасково ни подтиква да работим гъвкаво и да съобразим план-приема на ученици в средните училища с нуждите и очакванията на бизнеса“, каза при откриването на работната среща Станислав Дечев. Областният управител на Хасково за пореден път подчерта, че професионалното образование е приоритет, а реализацията на кадри в местния бизнес ще бъде гарантирана само, ако подготовката им е адекватна на икономическата среда в региона. План-приемът за новата учебна година трябва да бъде съобразен с приоритетите за развитие на областта, обобощи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

„Това е предварителна среща, на която представяме фактическото състояние на пазара на труда и на образователната система в този момент. Предстои допълнително да обсъдим детайлите и да направим такъв прием на децата след 7 клас, който ще удовлетвори учениците, родителите им и бизнеса“, обобощи началникът на РУО Хасково Христина Боева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?