DGNEWS.EU

Нови инвеститори идват в Димитровград, други обмислят

Нови инвеститори идват в Димитровград, други обмислят
Jan 30
13:08 2019

Световноизвестна верига за бързо хранене скоро идва в Димитровград. Новината съобщи днес кметът Иво Димов на съвместна пресконференция с представители на агенция „Ноема” и икономисти от „Тракия Тех”.

Димов вече е провел разговори с инвеститорите за предлагане на услугите на новата компания тук. Градоначалникът обеща при окончателно финализиране на процедурите да даде подробности къде ще се позиционирани в града и колко работни места ще разкриват. От изказването на Димов стана ясно само, че веригата няма да е Макдоналдс. 

Междувременно на срещата Георги Стоев от „Тракия Тех” съобщи, че световно известна автомобилна компания проучва възможностите за разкриване на производство в България. „Решението все още не е взето окончателно, но страната ни има шансове. Говорим за мащаби на между 5000 и 25 000 нови работни места, а това ще отрази на цялата икономика. В Димитровград вече има концентрирани компании за производство на части за автомобилната индустрия и този потенциал трябва да се използва.

На срещата стана ясно, че този месец датската компания „JYSK“ ще разкрива магазин в града, в част от бившата Билла, което се подготвя през последния месец.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?